×

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Τι είναι η maskne (ή maskacne) και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;


Mask acne ή maskne όπως έχει επικρατήσει, είναι ένας όρος για να περιγράψουμε τον ερεθισμό και τα συμπτώματα της ακμής που έχει το δέρμα μας στη περιοχή πηγούνι-λαιμός-μάγουλα-μύτη, από τη χρήση της μάσκας για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Φορώντας τη μάσκα, με την αναπνοή μας, δημιουργείται ένα υγρό περιβάλλον. Η υγρασία αυτή σε συνδυασμό με τη τριβή της μάσκας στο δέρμα, προκαλεί ερεθισμό. Αν το συνδυάσουμε και με μη ορθή χρήση της μάσκας και κακή υγιεινή τότε μιλάμε και για μικρόβια/βακτήρια.

Επομένως φράσσονται οι πόροι μας, οι σμηγματογόνοι αδένες υπερλειτουργούν για να επαναφέρουν τη φυσική υγρασία στο δέρμα μας (σμήγμα), τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια στο δέρμα μας ότι κάτι δεν πάει καλά.

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι σε όλους του παραπάνω παράγοντες συμβάλλει και η ψυχολογική διάθεση (άγχος-κατάθλιψη) του κάθε ατόμου καθώς και το περιβάλλον (κέντρο πόλης-ρύποι) στο οποίο κινείται.

maskacne

Τρόποι αντιμετώπισης της maskne

1. Φοράμε πάντα καθαρή μάσκα και προσπαθούμε την αλλάζουμε περίπου 3 φορές την ημέρα

2. Προσέχουμε η μάσκα μας να είναι μιας χρήσεως, βαμβακερή ή μεταξένια και όχι συνθετική, ώστε να δίνουμε τη δυνατότητα στο δέρμα μας να αναπνέει.

3. Αποφεύγουμε τη χρήση makeup. Μπορούμε να δώσουμε έμφαση σε ένα όμορφο μακιγιάζ ματιών. Αν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ένα ενυδατικό, ελαφρύ makeup και όχι κάποιο αρκετά καλυπτικό και επομένως «βαρύ» προϊόν. Ιδανικά χρησιμοποιήστε μία BB cream

4. Πλένουμε τακτικά το πρόσωπό μας, 2-3 φορές την ημέρα με ήπια καθαριστικά, τα οποία δεν αφυδατώνουν την επιδερμίδα μας. Για εσάς που δουλεύετε σε γραφείο, μπορείτε να έχετε μαζί σας το καθαριστικό σας και στη μέση του ωραρίου σας, να καθαρίσετε το δέρμα σας και να φορέσετε μία καθαρή μάσκα.

5. Ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας και την επιδερμίδα μας

6.Αν το κρίνετε απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εξισορροπητικό serum ή ένα προϊόν τοπικά όπου υπάρχουν φλεγμονές ή ανεπιθύμητα σπυράκια

7. Μην κάνετε έντονο πίλινγκ στη περιοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενζυμικό peeling

8. Θεραπεία  detox και θεραπεία με gua sha