×

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Βιομιμητικά πεπτίδια

Organic Active Cosmetics

Τι είναι τα πεπτίδια;

Τα πεπτίδια είναι αλυσίδες αμινοξέων και είναι τα συστατικά που συζητιούνται περισσότερο στο τομέα της αντιγήρανσης. Είναι «έξυπνα» αφού έχουν τον τρόπο να στέλνουν …μηνύματα ανανέωσης.


Γιατί χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά; Τα πεπτίδια που εμπλουτίζουν τα προϊόντα αντιγήρανσης, ενισχύουν τις φυσικές πρωτεΐνες (μεγαλύτερες αλυσίδες αμινοξέων) που υπάρχουν στο δέρμα έτσι ώστε να παραμένει υγιές και νεανικό για περισσότερο καιρό.

Συνήθως βλέπουμε ένα συνδυασμό πεπτιδίων μέσα σε μια κρέμα ή έναν ορό κι αυτό γιατί διαφορετικοί τύποι πεπτιδίων προσφέρουν και διαφορετική δράση:


Για παράδειγμα, κάποια πεπτίδια είναι πολύ αποτελεσματικοί παράγοντες δέσμευσης της υγρασίας. Κάποια άλλα μπλοκάρουν τα μηνύματα που στέλνουν οι νευροδιαβιβαστές στους μυς του προσώπου, εμποδίζοντας έτσι τις επαναλαμβανόμενες συσπάσεις τους να σχηματίζουν ρυτίδες έκφρασης. Σε γενικές γραμμές, ο ρόλος των περισσότερων πεπτιδίων είναι να διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων και με τα μηνύματα που στέλνουν να “παρακινούν” την επιδερμίδα να λειτουργήσει πιο σωστά.


Με το πέρασμα όμως των χρόνων η επικοινωνία αυτή γίνεται όλο και πιο αργή ή «χάνεται». Αυτό λοιπόν το «έλλειμμα επικοινωνίας» καλούνται να καλύψουν τα συνθετικά -κυρίως- πεπτίδια που προστίθενται σε μια καλλυντική σύνθεση. Χάρη στη βιομιμητική τους δράση (μιμούνται τη δράση των φυσικών πεπτιδίων), βιομιμητικά πεπτίδια, τα οποία μιμούνται τη ρυθμιστική δράση των φυσικών πεπτιδίων που παράγει το δέρμα και την ενισχύουν, βελτιώνοντας στη συγκεκριμένη περίπτωση τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.


Τα εργαστήρια Dr. Rimpler Cosmetics κατάφεραν και δημιούργησαν μία νέα σειρά καλλυντικών, τη Curanova Face Spa. Πρόκειται για νέας γενιάς βιομιμητικά – βιοτεχνολογικά προϊόντα (ζύμωση – εκχύλιση μπλε και πράσινων φυκιών) παρασκευασμένα με το πατενταρισμένο σήμα

ORGANIC ACTIVE COSMETICS by Dr. Rimpler.


Η νέα θεραπεία του Skinwellness.gr είναι μια εντατικά δραστική, αντιγηραντική και αναπλαστική θεραπεία με υαλουρονικό οξύ και ένα πρωτοποριακό σύμπλεγμα εκχυλισμάτων από φύκια, για ενεργοποίηση του κυτταρικού μεταβολισμού.

Φυσικά ολιγοπεπτίδια  από μπλε και πράσινα φύκια που μειώνει τις ρυτίδες, διεγείρει τη ζωτικότητα και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος και έχει ισχυρό αποτέλεσμα αναστροφής της γήρανσης. Επαναφέρει την υδρολιπιδική ισορροπία και ενυδατώνει αποτελεσματικά. Προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. 

Πηγή: www.skingurus.gr

organic

H λύση σε προβλήματα  όπως:

·       Σύσφιξη
·       Ανόρθωση
·       Λείανση ρυτίδων
·       Αναγέννηση
·       Αποκατάσταση χρωματικού τόνου
EO-free
100% vegan
Non micro plastic
Χωρίς χημικά συντηρητικά