×

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μήπως λόγω της φωτορύπανσης ή αλλιώς του Blue Light Pollution προκαλείς πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας;

 

Τι είναι το μπλε φως;

Το μπλε φως, ή αλλιώς ορατό φως υψηλής ενέργειας, είναι το φυσικό μέρος του φάσματος του ηλιακού φωτός που είναι δίπλα στο υπεριώδες. Πρόκειται για το εύρος που κυμαίνεται από τα 380 έως τα 500nm (νανόμετρα). Η ενέργεια αυτή είναι διπλάσια αυτής που έχει το κόκκινο φως το οποίο βρίσκεται στην άλλη άκρη του ορατού φάσματος.

 

Ποιες είναι οι πηγές του μπλε φωτός με τις οποίες εγώ είναι πιθανόν να έρχομαι σε καθημερινή επαφή;

Το laptop, το tablet, το smartphone, όλες οι σύγχρονες οθόνες LED αλλά και οι λάμπες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (λάμπες οικονομίας), είναι πηγές εκπομπής μπλε φωτός, το οποίο λόγω της υψηλής ενέργειάς του μας επιτρέπει να βλέπουμε με μεγαλύτερη φωτεινότητα και ευκρίνεια. Αυτό στις μέρες μας όπως καταλαβαίνετε μας εκθέτει όλους λίγο, πολύ ή πάρα πολύ καθημερινά σε επαφή μαζί του.

 

Η έκθεση αυτή είναι επιβλαβής για μένα; Αν ναι, που ακριβώς εντοπίζονται τα προβλήματα;

Γνωρίζαμε ήδη ότι η υπερβολική έκθεση σε αυτές τις συσκευές επηρεάζει τον ύπνο μας και με την πάροδο του χρόνου δημιουργεί αθροιστικά μια σειρά προβλημάτων, όπως βλάβη στον αμφιβληστροειδή χιτώνα των ματιών. Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι ο χρόνος έκθεσής μας στο μπλε φως, τείνει να ξεπεράσει κατά πολύ τον χρόνο έκθεσης στην αστική ρύπανση και την UV ακτινοβολία. Αυτό επιδρά δραματικά στο δέρμα μας προκαλώντας φωτορύπανση ή αλλιώς Blue Light Pollution, την νέα δηλαδή και πολύ σοβαρή αιτία πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας, αντίστοιχη ή ακόμα και σοβαρότερη με αυτή που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Digital De-Stress Serum / 72,00€

Τα αποτελέσματα είναι:

 

  • Φθορά στα κύτταρα του δέρματος και αλλοίωση του DNA τους
  • Επιβάρυνση του δερματικού φραγμού, δυσκολεύοντάς τον να συγκρατήσει την υγρασία και οδηγώντας το δέρμα σε σταδιακή αφυδάτωση.
  • Ευαισθητοποίηση της επιδερμίδας έναντι των περιβαλλοντικών επιθέσεων και αδυναμία στην αποκατάστασή της.
  • Εμφάνιση πρόωρων γραμμών έκφρασης και μικρών ρυτίδων.
  • Ενεργοποίηση της παραγωγής τυροσινάσης με αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσχρωμιών και υπερμελάχρωσης.

Λαμβάνοντας ως δεδομένο τον νέο υποχρεωτικό τρόπο ζωής και πολύωρης εργασίας μπροστά σε μία οθόνη LED, πως μπορώ να προστατευτώ από την βλαβερή επίδραση του μπλε φωτός;

Το κινητό και ο υπολογιστής είναι απαραίτητα κομμάτια της καθημερινότητάς μας και γίνεται όλο και πλέον απίθανο να τα αποχωριστούμε. Ωστόσο, μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ρουτίνα μπορούν να μας βοηθήσουν και να μας προφυλάξουν από τον αόρατο εχθρό.

 

Αρχικά, να μειώσεις όσο μπορείς τη χρήση των οθονών. Εάν εργάζεσαι με υπολογιστή καθημερινά, φρόντισε να μην περνάς και όλη την υπόλοιπη μέρα σου μπροστά στις οθόνες.

Χρησιμοποίησε εξειδικευμένα προϊόντα όπως το DIGITAL DE-STRESS SERUM από την ALEX COSMETIC. Ένα ειδικά παρασκευασμένο προϊόν ώστε να αποτελεί την καθημερινή άμυνα και προστασία για το δέρμα των ατόμων, που εκτίθενται συνεχώς στην ψηφιακή γήρανση κυρίως με εργασίες γραφείου και συχνή χρήση smartphone.

Κάνε μικρά και συχνά διαλείμματα, κλείνοντας τον υπολογιστή σου  ή βάζοντας το smartphone στην τσάντα σου.