×

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Τι είναι τα σπυράκια και τι ακμή; Πώς σχετίζονται όλα αυτά με το μικρόβιωμα της επιδερμίδας μου;

Τι είναι τα σπυράκια;

Eίναι η πιο κοινή ή πιο διαδεδομένη δερματική ασθένεια που σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν πολλοί, εμφανίζεται μεν κατά την εφηβεία, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί τακτικά και κατά την ενήλικη ζωή μας. Τα σπυράκια είναι φραγμένοι πόροι που φλεγμαίνουν. Όχι μόνο τα βακτήρια αλλά και τα σωματίδια ρύπων είναι υπεύθυνα για τη φλεγμονή του δέρματος στην καθημερινή ζωή. Φλεγμονή του δέρματος προκαλείται από ιδρώτα, αυξημένη παραγωγή σμήγματος ή νεκρά δερματικά κύτταρα τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σπυριών. Στην περίπτωση μεγάλου αριθμού αυτών, ή σημαντικής και κυρίως εκτεταμένης φλεγμονής του δέρματος, ειδικά στο πρόσωπο, μιλάμε για ακμή, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί ”επαγγελματικά” για να αποφευχθούν τα σημάδια.


Πώς αναπτύσσονται τα σπυράκια;

Η κύρια αιτία εμφάνισή τους είναι η μόλυνση. Τα σπυράκια εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μεταφοράς νεκρών δερματικών κυττάρων στην επιφάνεια για να προχωρήσει η ανανέωση της επιδερμίδας. Ωστόσο, εάν αποτραπεί αυτή η διαδικασία, για παράδειγμα από βακτήρια, μόλυνση του δέρματος ή υπερβολική παραγωγή των σμηγματογόνων αδένων, αυτό οδηγεί σε δυσκολία αποβολής. Οι αδένες του σμήγματος συνήθως εξασφαλίζουν υγιές δέρμα που αναγεννιέται, αλλά η υπερπαραγωγή κάνει το αντίθετο. Βασικά, είναι απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός και η φροντίδα του δέρματος με ειδικά προσαρμοσμένα προϊόντα. Εάν καθαρίσετε το δέρμα σας και το διατηρήσετε απαλλαγμένο από εκκρίσεις, ρύπους και νεκρά κύτταρα, θα ελαχιστοποιήσετε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης τους. Σε γενικές γραμμές, ο καθένας μπορεί να βγάλει σπυράκια. Κατά την εφηβεία και την εγκυμοσύνη, η φλεγμονή του δέρματος ευνοείται από την αλλαγή των ορμονών και την επακόλουθη αυξημένη παραγωγή σμήγματος.


acne

Τι είναι λοιπόν η ακμή; Είναι ασθένεια;

Η κοινή ακμή είναι μια κατάσταση – δυσλειτουργία του δέρματος, η οποία εμφανίζεται όταν η λιπαρότητα και τα νεκρά δερματικά κύτταρα φράζουν τους πόρους. Μπορεί να μην βλάπτει την υγεία μας, ωστόσο πλήττει την εξωτερική μας εμφάνιση και επηρεάζει την ψυχική μας διάθεση. Η μη σωστή αντιμετώπιση της ήπιας αυτής κατάστασης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή δερματική νόσο που ενίοτε μπορεί να επιφέρει και ψυχικές διαταραχές στο άτομο. Σε ποια ηλικία εμφανίζεται; Στο 80% των περιπτώσεων η ακμή εμφανίζεται σε άτομα ηλικίας 11 έως 30 ετών. 


Στα κορίτσια ξεκινάει σχετικά νωρίς, στα 11-13 έτη, κορυφώνεται στα 17-19 και υποχωρεί στην ηλικία των 25-27 ετών. Στα αγόρια παρουσιάζεται συνήθως αργότερα, στην ηλικία των 14-15 ετών, κορυφώνεται στα 17-19 και υποχωρεί στην ηλικία των 23-25 ετών. Ωστόσο, στο 5% των γυναικών και στο 1% των ανδρών, τα συμπτώματα μπορεί να παραμείνουν μέχρι την ηλικία των 40 ετών. 


Πλην της εφηβικής ηλικίας μπορεί να παρατηρηθεί ακμή κατά την νεογνική, βρεφική και την παιδική ηλικία καθώς και μετά τα 30-40 έτη. Στην τελευταία περίπτωση μιλάμε για όψιμη ή αλλιώς ξηρά ακμή.

Μικροβίωμα

Είναι το σύνολο των μικροοργανισμών που ενδυμούν εσωτερικά και εξωτερικά στο σώμα μας. Η φυσιολογική συνύρπαξη παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην υγεία και την ισορροπία μας. Στην κατάσταση της ακμής διαταράσσεται το μικροβίωμα της επιδερμίδας μας. 


 ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ + ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ = ΥΓΙΕΣ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ


Προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί τα οποία σε σωστές ποσότητες τρέφουν και δημιουργούν ικανές αποικίες στο μικροβίωμα.

Είναι τα καλά βακτήρια.


Πρεβιοτικά είναι τα θρεπτικά συστατικά τα οποία βοηθούν, ενισχύουν τη συγκέντρωση των προβιοτικών.

Η Dr.RIMPLER cosmetics με την επαναστατική – θεραπευτική πρόταση Basic Clear + προσφέρει μια νέα οπτική στην έννοια της μείωσης και εξισορρόπησης των διαταραγμένων λειτουργιών του δέρματος, με την αποκατάσταση μιας υγιούς συμπεριφοράς και λειτουργίας. Η επαναστατική σύνθεση της Basic Clear + είναι ο τρόπος με τον οποίο η κατάσταση του δέρματος σταδιακά θα επανέλθει στο φυσιολογικό, θα αναπτυχθεί μια υγιής χλωρίδα του δέρματος, η διαταραχή κερατινοποίησης θα διαλυθεί και η λιπιδική σύνθεση θα ισορροπηθεί και θα επανέλθει στην κανονικότητα. Αυτά τα αποτελέσματα είναι δυνατόν να επιτευχθούν μόνο με την χρήση φαρμακευτικών Καλλυντικών με υπερσύγχρονες συνθέσεις και δραστικούς παράγοντες που προάγουν την γενική υγεία. 

Η σειρά Basic Clear+ της Dr. RIMPLER με βιοτεχνολογικά εκχυλίσματα, προβιοτικά και πρεβιοτικά, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια των Αισθητικών και μία μοναδικά θεραπευτική σειρά προϊόντων αγωγής για το σπίτι. Θα ήθελα να σταθούμε λίγο σε αυτό το σημείο γιατί είναι πλέον γνωστό ότι η σχολαστική, καθημερινή ρουτίνα φροντίδας στο σπίτι είναι το 50% της θεραπείας. Επιπλέον τα προϊόντα της σειράς μυρίζουν υπέροχα, οπότε μπορεί να τα χρησιμοποιεί κάθε έφηβος χωρίς την δικαιολογία της ‘’φαρμακίλας’’

Η SPECIAL Probiotic Skin Food Mask περιέχει ένα ειδικό κοκτέιλ δραστικών συστατικών τα οποία διεγείρουν την διαδικασία αναζωογόνησης του δέρματος, με αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα και ομοιόμορφο χρώμα. Βελτιστοποιεί τις κυτταρικές λειτουργίες και το προβιοτικό κοκτέιλ που περιέχει, παρέχει ένα υγιές μικροβίωμα για την ενίσχυση του φυσικού φραγμού του δέρματος.