×

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Τι είναι το εκθεσίωμα και πώς αυτό επηρεάζει την υγεία και την ηλικία του δέρματος μου;

Τι είναι το εκθεσίωμα;

Το εκθεσίωμα (exposome) είναι οι ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες που δεν είναι γενετικά προκαθορισμένοι, αλλά επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία μας και την έκφραση των γονιδίων μας. Μάλιστα, 80% της δερματικής γήρανσης οφείλεται στο εκθεσίωμα.


Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες;

Ο ήλιος: πρόκειται για τον πιο σημαντικό λόγο για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Οι πιο σοβαρές συνέπειες για το δέρμα μας είναι ο σχηματισμός ελεύθερων ριζών, βλάβες στο DNA, κηλίδες, μικροφλεγμονές.


Η αστική ρύπανση: τα αυξημένα επίπεδα του όζοντος, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, ο καπνός του τσιγάρου και η σκόνη, καταστρέφουν τα φυσικά αντιοξειδωτικά της κεράτινης στιβάδας της επιδερμίδας και συμβάλλουν στη δημιουργία ρυτίδων, δημιουργώντας οξειδωτικό στρες 


Η διατροφή: τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, λιπαρά, το αλκοόλ είναι εχθροί του δέρματος και βοηθούν στη γήρανσή του. 


Το άγχος, η αϋπνία 


Η ζέστη: είτε από τον ήλιο, είτε λόγω τεχνητής θερμότητας Όλοι αυτοί οι παραπάνω παράγοντες δημιουργούν οξειδωτικό στρες, ο δερματικός φραγμός δεν λειτουργεί σωστά και έτσι επιταχύνεται η διαδικασία γήρανσης.


POLUUTION2-1024x767

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το δέρμα μας;

Αν και το αναφέρω συχνά ότι πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο το χρόνο, δυστυχώς καθημερινά παρατηρώ ότι υπάρχουν άτομα που δεν το εφαρμόζουν και το παραλείπουν συνεχώς. Ειδικά άτομα μικρής ηλικίας (20-30 ετών). Μη ξεχνάτε ότι η βλάβη στην επιδερμίδα γίνεται ακόμα και αν δεν είναι ορατό σε εμάς από τη πρώτη στιγμή. Γ’ αυτό ξαφνικά φτάνουμε στην ηλικία των 35-40 ετών και αναρωτιόμαστε γιατί φαινόμαστε πολύ παραπάνω. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία να προστατεύουμε το δέρμα μας από την επίδραση του εκθεσιώματος, φορώντας καθημερινά αντηλιακά και προϊόντα προστασίας από το μπλε φως καθώς και να κάνουμε χρήση αντιοξειδωτικών δραστικών συστατικών. 


Επομένως κάποια από τα βασικά πράγματα που μπορούμε να εντάξουμε στο τρόπο ζωής μας για να προστατεύουμε το δέρμα μας από το εκθεσίωμα είναι: 

• Χρήση αντηλιακών 

• Χρήση συστατικών όπως βιταμίνη C, φερουλικό οξύ, ρεσβερατρόλη, βιομιμητικά πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ 

• Διακοπή καπνίσματος και ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ 

• Καλή ενυδάτωση 

• Ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά 

• Άθληση 

• Καλή ποιότητα ύπνου με επαρκείς ώρες

Τι θεραπείες και ποια προϊόντα προτείνουμε;

Ενεργειακή anti-pollution θεραπεία 

Αποτελεσματικότατη αντιοξειδωτική αγωγή, με άμεσα αντιγηραντικά αποτελέσματα. Ενάντια στο stress, τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, τα βαρέα μέταλλα, το όζον, την υπεριώδη ακτινοβολία και την αφυδάτωση. 


Ενεργά συστατικά:

Smart Crystals®Resveratrol: Κρυσταλοποιημένα νανοσώματα Ρεσβερατρόλης, τα οποία έχουν την δυνατότητα να παρέχουν μέσω σταθερής διαλυτότητας, συγκέντρωση ενεργής ουσίας στους δερματικούς ιστούς, έως και 20 φορές μεγαλύτερη από προηγούμενες μεθόδους. 


UV Caps Κατοχυρωμένη® μέθοδος σταθερού φορέα για τα χημικά φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας, που παρέχει στο δέρμα ευρεία προστασία από βλάβες UV. Κατασκευασμένα από φυσικά υλικά που ενθυλακώνονται και περιβάλλουν με ασφάλεια το φίλτρο προστασίας. Η μοναδική σύνθεση του περιβλήματός τους, εγγυάται ότι παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος, δεν διαχέονται και σχηματίζουν ομοιόμορφη μεμβράνη. Λόγω της υψηλής τους συγκέντρωσης στην επιφάνεια του δέρματος, οι κάψουλες προστασίας από UV παρέχουν επίσης βελτιωμένη προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.


Hydractin® Λειτουργεί ως ένα μοναδικό ενεργό συστατικό σε τρία επίπεδα προστασίας: Ως πηγή ενέργειας για την τόνωση του μεταβολισμού των κυττάρων, η οποία ενισχύει και σημαντικά τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος. Τα συστατικά από τα άλγη μειώνουν σε μεγάλο βαθμό την διαδερμική απώλεια νερού. Τέλος τα ενεργά ένζυμα από παπάγια, υποστηρίζουν τη φυσική διαδικασία απολέπισης του δέρματος, για να το ‘’αφήσουν’’ πιο φρέσκο, πιο λαμπερό και πιο ελκυστικό. 


Glycolift Δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ σαν ένα ‘’δεύτερο’’ δέρμα, το οποίο εμποδίζει τους εξωτερικούς ρύπους να διεισδύσουν, ενώ απομακρύνει πολύ εύκολα αυτούς που επικάθονται στην επιφάνεια του. Παράλληλα αδρανοποιεί τα βαρέα μέταλλα που επικολλώνται στο δέρμα μέσω του νερού ή του ατμοσφαιρικού αέρα

Στην διαδρομή εξέλιξης της σύγχρονης Κοσμετολογίας, η σειρά EGOSTYLE Antipollution με την συνδρομή της Νανοτεχνολογίας, έθεσε νέα standards στην ολιστική προσέγγιση – λύση, στο πρόβλημα του στρεσαρισμένου δέρματος. Με την συνεχή συνεργασία και με άλλα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Κέντρα, αλλά και με παρασκευαστές α’ υλών, οδηγήθηκε σε δύο πατενταρισμένες ® και παγκοσμίως γνωστές καινοτομίες.


1. Τα Smart Crystals®Resveratrol – που είναι αντιοξειδωτικά σε πρωτοφανείς συγκεντρώσεις και 


2. Τα UV Caps – ως ο συνδυασμός πλεονεκτημάτων χημικών και φυσικών φίλτρων, που μπλοκάρουν αποκλειστικά και μόνο την UV ακτινοβολία

Η EGOSTILE Antipollution Mission Defense Cream 24h είναι μια πλούσια, ενυδατική κρέμα 24 ωρών με αντιρρυπαντική ασπίδα προστασίας για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Λεπτή σκόνη, όζον και καπνός τσιγάρου: οι ατμοσφαιρικοί ρύποι είναι σκέτο στρες και προάγουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η αντιρρύπανση είναι η νέα μαγική λέξη. Αυτή η κρέμα προστατεύει το δέρμα σας με τριπλή αντιρρυπαντική δράση. Προσφέρει προστασία από τη μόλυνση του περιβάλλοντος με τη βοήθεια κατάλληλων διαμορφωτών φιλμ, προστασία από τις ελεύθερες ρίζες μέσω της προσθήκης αντιοξειδωτικών και ενισχύοντας τον φραγμό του δέρματος μέσω επαρκούς παροχής υγρασίας.

Δείτε εδώ όλη τη σειρά της Egostyle Anti-pollution