×

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μαύροι κύκλοι – Μας κάνουν να δείχνουμε κουρασμένοι, εξαντλημένοι και χωρίς ενέργεια. Είναι αλήθεια ότι η έλλειψη ύπνου και η κόπωση είναι οι κύριες αιτίες εμφάνισης μαύρου κύκλου κάτω από τα μάτια. Μήπως όμως οι μαύροι κύκλοι δηλώνουν ότι κάτι δε πάει καλά με την υγεία μας;

 

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, πιστεύεται ότι κάθε μέρος του προσώπου μας αντιπροσωπεύει συγκεκριμένα όργανα στο σώμα μας και όταν υπάρχουν ανισορροπίες σε ορισμένες περιοχές, αυτό μας δείχνει ότι υπάρχουν άλλα θέματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.


Πιο συγκεκριμένα οι μαύροι κύκλοι δείχνουν ότι κάτι δε πάει καλά με τα νεφρά μας. Η υπερβολική εξάντληση και εργασία, η έλλειψη χαλάρωσης και το πολύ άγχος μπορούν να επηρεάσουν τα νεφρά μας και κατά συνέπεια το ορμονικό σύστημα. Επιπλέον τα εξασθενημένα νεφρά  δημιουργούν εναπόθεση χρωστικής κάτω από το δέρμα στη περιοχή των ματιών.


Μια άλλη τυπική αιτία των μαύρων κύκλων είναι η στασιμότητα του αίματος. Η στασιμότητα του αίματος εμφανίζεται όταν το αίμα δεν ρέει ομαλά σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος. Για παράδειγμα, το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι σχετικά διαφανές. Έτσι, όταν εμφανίζεται στασιμότητα αίματος γύρω από τα μάτια, γίνεται ορατό, δημιουργώντας ένα μαύρο κύκλο.


 

Γιατί έχουμε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

 

Κούραση

Η κούραση και η έλλειψη ύπνου μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να γίνει θαμπό και χλωμό. Οι σκοτεινοί ιστοί και τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα σας θα φανούν περισσότερο λόγω αυτής της αντίθεσης με το πώς φαίνεται το δέρμα σας. 

 

 

Απώλεια λίπους και κολλαγόνου

Όταν μεγαλώνετε, τείνετε να χάνετε λίπος και κολλαγόνο και το δέρμα σας συχνά γίνεται πιο λεπτό. 

 

Έλλειψη οξυγόνου και έλλειψη σιδήρου

Δεν φτάνει αρκετό οξυγόνο στους ιστούς του σώματος (στην περίπτωση αυτή, το δέρμα γύρω από τα μάτια), εμφανίζοντας πιο σκούρο ως αποτέλεσμα.


 

Κάπνισμα και κακή διατροφή

Το κάπνισμα επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος, γεγονός που καθιστά το δέρμα κάτω από τα μάτια, το οποίο είναι ήδη πολύ λεπτό, ακόμα πιο λεπτό.

 

Η κληρονομικότητα

Σε μεγάλο ποσοστό η δημιουργία των " μαύρων κύκλων " οφείλεται στην κληρονομική προδιάθεση πολλών ατόμων να έχουν λεπτό και διάφανο δέρμα γύρω από τους οφθαλμούς. Κάτω από το λεπτό αυτό δέρμα, το αγγειακό δίκτυο διαγράφεται εντονότερα, προσδίδοντας αυτή τη χαρακτηριστική μπλε - μωβ απόχρωση των "μαύρων κύκλων".

 

Αλλεργίες

Κάθε κατάσταση που προκαλεί φαγούρα στα μάτια ( αλλεργική επιπεφυκίτιδα, ατοπική δερματίτιδα )

 

Λεμφικό Σύστημα

Όταν το λεμφικό μας σύστημα δε λειτουργεί σωστά (λόγω κόπωσης, κακής διατροφής, έλλειψης άσκησης ή απλώς γήρανσης), τα υγρά μπορούν να αρχίσουν να συσσωρεύονται. Μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση υγρών κάτω από τα μάτια που δεν έχουν στραγγίσει όπως θα έπρεπε.

 

Πώς να βελτιώσετε με φυσικό τρόπο τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

 

·          Να έχετε ποιοτικό ύπνο

·          Μειώστε την έκθεση στον ήλιο

 

·          Βιταμίνη Ε και Κ

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Κ είναι μια κοινή αιτία μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Η βιταμίνη Κ ενισχύει τις φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία. Προωθεί επίσης την υγιή κυκλοφορία και είναι απαραίτητο για τη σωστή πήξη του αίματος. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πολλά σημάδια γήρανσης, συμπεριλαμβανομένου του αραίωσης και του ζαρώματος του δέρματος στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. 

 

·          Υγιεινή και  ισορροπημένη διατροφή

 

·         Κάντε ένα μασάζ λεμφικής αποστράγγισης με τις βεντούζες προσώπου (facial cupping massage)

Η βεντούζα του προσώπου επιταχύνει τη λεμφική κυκλοφορία και την αποστράγγιση υγρών, η οποία στη συνέχεια αποτρέπει τη δημιουργία οιδήματος και σακουλών.
Το Cupping προσώπου βελτιώνει τη ροή του αίματος κάτω από τα μάτια σας, γεγονός που βοηθά στο σχηματισμό νέων συνδετικών ιστών. Παρέχει επίσης ζωντάνια στο δέρμα σας προωθώντας την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια σας.
Η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή γύρω από τα μάτια σας, εκτός από την ενθάρρυνση νέων αιμοφόρων αγγείων, θα αναζωογονήσει επίσης το δέρμα σας. 
Η αναρρόφηση θα δημιουργήσει ένα μίνι τραύμα στο δέρμα, το οποίο θα προωθήσει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος και θα βοηθήσει στην επίτευξη νεανικής εμφάνισης.

 


face acne map
βεντούζες-σιλικόνης
IMG_20201108_133656 (1)
Αποκτήστε το