×

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Πόσο καλά γνωρίζεις τη βιταμίνη C;

Όλοι έχουν ακούσει για τη βιταμίνη C στο παρελθόν, αλλά πολύ λίγοι γνωρίζουν για τις ισχυρές και ποικίλες επιδράσεις της στα καλλυντικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος. 

Τι είναι η βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι γνωστή μεταξύ άλλων ως ασκορβικό οξύ. Είναι η πιο γνωστή βιταμίνη και είναι υδατοδιαλυτή. Είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό δραστικό συστατικό που έχει πολύ διαφορετικές λειτουργίες στα καλλυντικά και έχει αντίστοιχα θετική επίδραση σε πολλές παθήσεις του δέρματος. Για παράδειγμα, το ασκορβικό οξύ χρησιμοποιείται για την αναγέννηση και την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος. Επιπλέον, οδηγεί σε βελτιωμένη συσσώρευση του κολλαγόνου του δέρματος και είναι ιδανική για το ώριμο δέρμα. Η βιταμίνη C έχει επίσης γίνει γνωστό ως αντιοξειδωτικό, απενεργοποιεί τις ελεύθερες ρίζες και ελαχιστοποιεί την εμφάνιση κηλίδων γήρανσης. Λέγεται επίσης ότι έχει θετική επίδραση στην ελαχιστοποίηση των σπυριών και των κηλίδων.


Με μία ματιά:

- Βελτιώνει τη σύνθεση κολλαγόνου και μαλακώνει τις ρυτίδες

- Μειώνει τη βλάβη του δέρματος που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία

- Φωτίζει τις λεπτές γραμμές και τις πανάδες 

- Βελτιώνει την ελαστικότητα, την ανανέωση και την ομαλότητα του δέρματος 

- Συμβάλλει στην ανάπτυξη και αποκατάσταση των ιστών

- Συμβάλλει στην επούλωση πληγών, στη δημιουργία αντισωμάτων και στη διέγερση των λευκών αιμοσφαιρίων, στην απορρόφηση του σιδήρου


ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΟΠΛΟ 

Βιταμίνη C ως αντιοξειδωτικό - λαμπερό όμορφο δέρμα

Για να προστατεύσουμε το δέρμα από αυτές τις ελεύθερες ρίζες, χρειαζόμαστε αντιοξειδωτικά. Αυτά καθιστούν τις ελεύθερες ρίζες ακίνδυνες και μπορούν έτσι να αποτρέψουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης C βοηθά κατά της φλεγμονής και επομένως μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ακμή. 


Παράλληλα μπορεί να βοηθήσει εάν υπάρχει αυξημένος σχηματισμός κηλίδων χρωστικής. Η βιταμίνη C μπορεί να αναστείλει τον υπερβολικό σχηματισμό μελανίνης και έτσι να εξουδετερώσει το σχηματισμό κηλίδων γήρανσης. Επιπλέον, με τις φωτοπροστατευτικές της ιδιότητες (χωρίς προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία) προστατεύει το δέρμα μας από την υπεριώδη ακτινοβολία και έτσι αποτρέπει τα στίγματα γήρανσης. 


Βιταμίνη C και κολλαγόνο - αντίο στις ρυτίδες 

Το κολλαγόνο σχηματίζει το σταθερό πλαίσιο του δέρματος και του δίνει την απαραίτητη σφριγηλότητα και ελαστικότητα. Ωστόσο, ο σχηματισμός του κολλαγόνου του δέρματος μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει με δύο τρόπους: Προστατεύει τη δομή του κολλαγόνου από τις ελεύθερες ρίζες και υποστηρίζει το σώμα στην παραγωγή νέου κολλαγόνου. Αυτό σημαίνει ότι με τη βιταμίνη C μπορεί να διατηρηθεί μια υγιής και σταθερή δομή κολλαγόνου. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα φαίνεται φρέσκο, λείο και χωρίς ρυτίδες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τι προτείνει το Skinwellness.gr;


Δείτε τα προϊόντα που προτείνουμε καθώς και  τη Θεραπεία με vitamin C