×

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Πανάδες! Τι μπορώ να κάνω για να τις αντιμετωπίσω, αλλά και να μην δημιουργηθούν καινούριες;

Πανάδες προσώπου  - Αυτός ο εφιάλτης

Πανάδες, τι είναι; Είναι αυτές οι σκουρόχρωμες κηλίδες που κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό μας συνήθως μετά το τέλος του καλοκαιριού. Ο βασικός λόγος δημιουργίας τους οι δυσχρωμίες είναι η υπερβολική έκκριση μελανίνης. Η υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί διέγερση των μελανινοκυττάρων ως ένα αμυντικό μηχανισμό.  

Πέρα όμως από τον ήλιο άλλοι λόγοι δημιουργίας των πανάδων μπορεί να είναι η ηλικία, οι ορμονικές διαταραχές και ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κληρονομικότητα, η χρήση φαρμάκων. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι πανάδες είναι ακίνδυνες αλλά αρκετά αντιαισθητικές και για αυτό ψάχνουμε τρόπο να τις "σβήσουμε".

παναδεσ προσωπου

Αχ, αυτά τα καλοκαίρια των νεανικών μας χρόνων

Η δημιουργία των πανάδων δε είναι από τη μια μέρα στην άλλη. Οι βλάβες έχουν αρχίσει να από πολύ νωρίς, χωρίς καν να το καταλάβουμε. Ακόμα και όταν κάνουν τη πρώτη τους εμφάνιση δε δίνουμε μεγάλη σημασία γιατί συνήθως μετά το τέλος του καλοκαιριού φεύγουν και έτσι τις ξεχνάμε...μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Αν δεν προσπαθήσεις να τις μειώσεις ή ακόμα και να τις εξαλείψεις, πιθανόν δεν θα έχουν μεγάλο μέγεθος την πρώτη φορά και θα σε ξεγελάσουν. Τότε σου έχουμε δυσάρεστα νέα, αφού κάθε καλοκαίρι θα κάνουν την επίσκεψή τους, θα είναι περισσότερες και μεγαλύτερες.

01

Πώς προκαλούνται;

Στην περίπτωση μιας φυσιολογικής επιδερμίδας, τα μελανινοκύτταρα έχουν ομοιόμορφο σχηματισμό. Η μελανίνη μας προστατεύει από την UV ακτινοβολία και έχει ένα σημαντικό έργο στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Μερικές φορές πάλι έχουμε διατάραξη της διαδικασία παραγωγής της μελανίνης και έτσι έχουμε τις κηλίδες, πανάδες. Στην ουσία μιλάμε για μεγαλύτερη έκκριση μελανίνης σε κάποιες περιοχές του δέρματος η οποία προκαλεί χρωματική ανομοιομορφία. Οι πανάδες μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος ή σε ένταση χρώματος, ενώ οι πιο συνήθεις περιοχές εμφάνισής τους είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια και το ντεκολτέ, περιοχές δηλαδή που έρχονται σε άμεση επαφή με τον ήλιο.

02

Τρόποι αντιμετώπισης

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη! Ειδικά τα άτομα νεαρής ηλικίας θα πρέπει από νωρίς να φροντίζουν την επιδερμίδα τους και να φοράνε αντηλιακό, χειμώνα-καλοκαίρι. Εκτός από αυτό θα πρέπει να το ανανεώνουν αρκετά συχνά αναλόγως την έκθεση και την εποχή για τη μέγιστη προστασία. 

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης είναι η χρήση λευκαντικών προϊόντων τα οποία σκοπό έχουν τη διόρθωση των πανάδων αλλά και τη πρόληψη δημιουργίας νέων αφού δρουν ανασταλτικά στο ένζυμο τυροσινάση που παράγει τη μελανίνη.

παναδεσ προσωπου

Θεραπείες αισθητικής