Χωρίς τίτλο
×

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

  • Οι πανάδες... αυτός ο εφιάλτης!

Τι μπορώ να κάνω αυτή τη περίοδο για τις αντιμετωπίσω, αλλά και να μην δημιουργηθούν καινούριες;


Τι είναι οι πανάδες;

Είναι οι σκουρόχρωμες αυτές κηλίδες που εμφανίζονται στο πρόσωπό σου συνήθως μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Αν δεν προσπαθήσεις να τις μειώσεις ή ακόμα και να τις εξαλείψεις, πιθανόν δεν θα έχουν μεγάλο μέγεθος την πρώτη φορά και θα σε ξεγελάσουν - τότε σου έχουμε δυσάρεστα νέα, αφού κάθε καλοκαίρι θα σε...επισκέπτονται!

Ο βασικός λόγος που δημιουργούνται αυτές οι δυσχρωμίες είναι ο ήλιος και η έκθεση στην ακτινοβολία του, χωρίς την απαραίτητη αντηλιακή κρέμα προσώπου. Πέρα όμως από τον ήλιο, οι πανάδες μπορεί να οφείλονται στην ηλικία, τις ορμονικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τις πολυκυστικές ωοθήκες, την κληρονομικότητα, την χρήση κάποιων καλλυντικών ή φαρμάκων.


Στην περίπτωση μιας φυσιολογικής επιδερμίδας, τα μελανοκύτταρα σχηματίζονται ομοιόμορφα. Η μελανίνη μας προστατεύει από την UV ακτινοβολία και έχει ένα σημαντικό έργο στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Μερικές φορές πάλι η διαδικασία παραγωγής μελανίνης διαταράσσεται και έτσι δημιουργούνται οι κηλίδες, πανάδες. Στην ουσία πρόκειται για μεγαλύτερη έκκριση μελανίνης σε κάποιες περιοχές του δέρματος η οποία προκαλεί χρωματική ανομοιομορφία. Οι πανάδες μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος ή σε ένταση χρώματος, ενώ οι πιο συνήθεις περιοχές εμφάνισής τους είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια και το ντεκολτέ, περιοχές δηλαδή που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο.


Α! Να σημειωθεί πως οι πανάδες δεν είναι επιφανειακές όπως οι καφέ κηλίδες. Πρόκειται για τις δυσχρωμίες του δέρματος που δημιουργούνται σε πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας. Το χειρότερό τους κουσούρι είναι ότι αν τις αφήσεις, πέραν ότι θα βγάζεις κάθε καλοκαίρι, στο τέλος θα μείνουν μόνιμα στο πρόσωπό σου.


Και τώρα τι κάνουμε;

Καταρχάς πρέπει να καταλάβουμε ότι σωστό είναι να φροντίζουμε το δέρμα μας, να προλαμβάνουμε καταστάσεις και όχι να τρέχουμε αφού το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.


Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη:

  • Φοράω πάντα ένα καλό αντηλιακό (χειμώνα - καλοκαίρι)
  • Χρησιμοποιώ λευκαντικές κρέμες που αναστέλλουν το σχηματισμό μελανίνης
  • Δεν κάθομαι αρκετή ώρα στον ήλιο

Πάμε να δούμε κάποια προϊόντα που θα σε βοηθήσουν στην προσπάθειά σου

Και ποιες θεραπείες ενάντια στις πανάδες μπορώ να κάνω αυτή άνοιξη - καλοκαίρι;Προσοχή: Τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια, δε χρησιμοποιούμε προϊόντα και θεραπείες με οξέα φρούτων